Artist’s Book-workshop  4-5 juni 2022.
 Arrangör:Grafik i Väst i samarbete med Rundqvists Boktryckeri i Onsala.

Att en Artist’s Book kan se ut på många sätt visste vi kanske innan men nu fick vi det bekräftat av Marie Palmgren som höll i Workshopen och visade oss en uppsjö av olika varianter av vikningar, bindningar, kassetter och lådor, portföljer, papper, klot och redskap/verktyg och färdiga Artist’s Books.

På ett boktryckeri som Rundqvists finns det också möjlighet att sätta text med hjälp av blytyper. Den introduktionen stod Rundqvists för och allt papper och tryckfärg som kunde tänkas gå åt ingick också.

Vi förstod ganska snart att om vi skulle hinna få till någon Artist’s Book under denna tvådagars workshop så gällde det att jobba på från början.

Och det gjorde vi, arbetstakten blev intensiv, det var knappt vi hann ta rast på den fina gamla innergården. Grafik i Väst stod för bröd och pålägg, kaffe, te och frukt. Deltagarna för det goda humöret.

Några av oss provade olika bokbindartekniker, andra började trycka bilder och några satte text för att kombinera med medhavda provtryck ur vars och ens bildproduktion.

Japansk bindning, koptisk bindning, inbunden bok, bigning, papprets fiberriktning, trådar av olika tjocklek, nålar, falsben, bokbindarsyl, bokbindarlim och många andra termer flög som pingpongbollar mellan oss i tryckeriet.

Det hela blev en väldans upplevelserik,lärofull och rolig helg. Och på genomgången sista dagen såg vi resultatet av våra ansträngningar då det ena unika xemplaret efter det andra av Artis’s Books visades upp och kommenterades. Så var ännu en möjlighet öppnad för oss grafiker att experimentera vidare genom. Stort tack både till Marie Palmgren, Rundqvists Boktryckeri och oss själva för en intensiv och trevlig workshop!

Marjut Börjesson

 

Artist’s Book-workshop 4-5 juni 2022.

 

Artist’s Book-workshop 4-5 juni 2022.
Artist’s Book-workshop 4-5 juni 2022.

 

Artist’s Book-workshop 4-5 juni 2022.

© Ramverk 2022 kontakt: giv@ramverk.se