nya medlemmar
 
Om Wang Jie:
 
Kolofonen på sista bladets insida i Diamond Sutra lyder: "Vördnadsfullt utförd för fri universell spridning av Wang Jie, å hans båda föräldrars vägnar i den 15e av den 4e månen i det 9e året av Xiantong [11 maj 868]."
 
The colophon on the last page in Diamond Sutra read: "Reverently made for universal free distribution by Wang Jie on behalf of his two parents on the 15th of the 4th moon of the 9th year of Xiantong [11 May 868]".
 

 

15.08 – 02.09

Nya medlemmar
 
"Samlingsutställning"

 


 
 

 

 
Göran Persson
 
MIN GRAFIK
 
– Det som passade mig allra bäst när jag började arbeta med grafik för 30 år sedan, var den härliga upplevelsen att jag kunde tillåta mig att lägga ner massor av tid och energi bara för att få fram en enda bild. Det var en långsam process som var rogivande. När det ibland lyckades, så fanns bilden kvar i kopparplåten och jag kunde trycka flera blad. Det var en härlig upplevelse! […]
 
Idag trettiotre år senare gör jag sällan upplagor utan jag är nöjd med att bara se ett färdigt blad som blir bra. Jag har även hittat ett arbetssätt som jag trivs med. Jag skär ut trästockarna sakta och meditativt under flera veckor. Låter det ta lång tid och får fram en stock som jag ofta sedan använder många gånger, som en rapport/ mönster. Impulser till mönster och former får jag från vardagen, natur, resor, svensk allmoge, farfars snickarglädje osv.
 
När jag trycker idag, så är min största vän slumpen – jag vet ungefär vad jag vill men är lyhörd för vart slumpen för mig när det gäller färgställningar. Jag känner en konstnärlig utmaning genom begränsning i stockens utskurna mönster, som sedan kan få ett fantastiskt liv om jag och färgerna är vakna.

 
Göran Persson, Karlskoga 30/7 2015
 
Mer information om konstnären finns på www.artgoranpersson.se
 

 

05.09 – 23.09

Göran Persson
 
"Färgträsnitt på papper och glas"

 

 
Lars Nyberg


 

 

 

 

26.09 – 14.10

 Lars Nyberg
 
"Skuggor och träd"
 
 
 

 
Marie Isaksson
 

 

17.10 – 04.11
 
Marie Isaksson
 
"Vattenyta och Jordgömma"
 

 
Sex grafiker från Litauen


Kommande utställning på Grafik i Väst blir en internationell utblick. Den här gången riktas ljuset mot Litauen.
 
Vi hälsar sex grafiker; Simona Bagdonaite-Gubiniene, Vaidotas Janulis, Vaiva Kovieraite, Renata Murauskaite, Petras Rakstikas & Reda Uogintiene välkomna till vårt galleri och ser fram emot en spännande och mångfacetterad utställning!
 
Lithuanian Artists' Association "Siauliai Artists' Organisation" presents six graphic artists in the intimate "Grafik i Vast" gallery. Experiences, thoughts etched in the memories of presented artists are expressed using traditional (etching, drypoint, silkscreen) and non-traditional graphic techniques. Majority of presented authors are participants of different international graphics exhibitions, projects. Artists' works have their place in Lithuanian graphics context. The exhibition 'Spotted Spaces aimed to introduce different graphic techniques, individual approach to the topic.
 
Sedan flera år tillbaka, har litauiska konstnärer gästat galleriet och medlemmar i Grafik i Väst har haft förmånen att få ställa ut där. Senast i juni i Siauliai, som är en stad i norra Litauen.

 

07.11 – 25.11
 
Sex grafiker från Litauen
 
"Spotted Spaces"
 
 
 

 
Siri Unger
 
Kommande utställning på Grafik i Väst blir med Siri Unger; Grafik i Väst-stipendiat 2014.
 
Siri Unger är en bildkommunikatör. Med omsorg om materialet, känsla för hantverk och berättelse genomför hon etsningar, bokobjekt, papper, video och stora action-teckningar. Hon presenterar genom dem skarpögda iakttagelser som blir till ankarpunkter i betraktarens öga, och uppmuntrar att på oväntade vis vrida och vända på både frågor och svar.
 
Siri Unger (f 1991), Göteborgs Konstskola har gått ett förberedande år på Folkhögskola och studerat grafik i 2 år på Göteborgs Konstskola.

 

28.11 – 16.12

Siri Unger
 
"Det som är"